Kako ceo proces izgleda?

 • Zagrevanje ideja

  31.3-1.4.

  Hakaton i Tech Challenge na Fakultetu organizacionih nauka

  Tokom Hakatona i Tech Challenge-a studenti FON-a i brojnih fakulteta su imali priliku da beta testiraju program ‘’Živi svoju ideju”. Pobednici Hakatona i Tech Challenge su se plasirali pravo u finale programa.

 • Lansiraj svoju ideju!

  24.5.

  Otvaranje programa

  Prijava kreće - 3, 4, SAD! Čekamo tvoje ideje da ih zajedno oživimo i uložimo do 10 miliona dinara u njih!

 • Podeli ideju! Podrška na klik!

  24.5-20.6.

  Nakon što klikneš i prijaviš svoju ideju, tvoja prijava stiže našem timu. Čim je odobrimo i postavimo na sajt, tada si u igri! Ponekad je potrebno ideju dodatno objasniti, pre nego što je postavimo na sajt. Ne brini, naš tim će ti poslati sugestije ili dodatne informacije kako bismo zaokružili tvoju prijavu.

 • Susreti ideja

  Kragujevac30.5. Niš1.6. Novi Sad5.6. Beograd10.6.

  Prijavljeni i oni koji bi želeli da se prijave imaće priliku da na Susretima ideja, odnosno inspiracijskim događajima, testiraju svoje ideje direktno sa našim timom “Živi svoju ideju”. Susreti ideja su tu da te inspirišu, ohrabre i povežu svojim pričama i primerima, ali i da dobiješ korisne savete za svoju ideju.

 • Odabir finalista

  20.6-28.6.

  Sve vreme tokom trajanja konkursa, tim “Živi svoju ideju” proveravaće prijave.
  Ukoliko primetimo da tvojoj prijavi nedostaje neki podatak, kontaktiraćemo te da je dopuniš i obezbediš sebi put u finale.
  Po zatvaranju konkursa - nepotpune prijave, prijave sa pogrešnim/lažnim podacima, prijave u kojima ideje nisu odgovorile na zadate teme ili nije objašnjeno na koji način, u kojim rokovima i za koja predviđena sredstva je potrebno sprovesti tu ideju, neće ući u izbor za finale.

 • Trenutak odluke

  30.6.2017.

  SBB odlučuje o dodeli sredstava i mentorstvu. Svi finalisti predstavljaju svoje ideje, a zatim SBB žiri donosi odluku o idejama koje će

  1. Podržati odmah
  2. Ideje kojima ostavlja vremena preko leta da se dograde i dodatno razviju
  3. Ideje koje neće podržati
 • Nagrađivanje ideja i podrška

  30.6-31.12.

  Odabrane ideje potom delimo u dve grupe.

  1. Ideje koje mogu odmah da se realizuju i koje su dobile sredstva.
  2. Ideje u razvoju ulaze u proces mentorstva i inkubacije koji se sprovodi u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, uz asistenciju tima "Živi svoju ideju". Ideje iz ove grupe treba da dođu u zrelu fazu na jesen 2017.*
  *Kako je put od ideje do realizacije složen, proizvod nastao tokom perioda mentorstva i inkubacije će se proveriti u drugom finalu. Ukoliko ispuni očekivanja žirija, prolazi finale i dobija sredstva. Potrudi se!
 • Podrška je sve

  1.7-31.12.

  Sve nagrađene ideje tokom realizacije ostaju u redovnom, bliskom kontaktu sa članovima tima “Živi svoju ideju”. Mi vas dodatno podržavamo, pomažemo i usmeravamo, pratimo vaš razvoj i ispunjavanje akcionog plana, te namensko trošenje sredstava.