PRIJAVLJENE IDEJE

PREDstavi se

Marijana Marinković

Imajući iskustva u radu sa preko 5000 mladih preduzetnika širom Srbije, shvatili smo da postoji veliki broj sjajnih priča i uspešnih biznisa sa kojima smo nedovoljno bili upoznati ranije ili jednostavno nismo ni čuli za njih.
Kako bismo prikazali najveći potencijal naše zemlje, a to su mladi ljudi sa idejama-mladi preduzetnici, želimo da realizujemo projekat PREDstavi se.
Projekat PREDstavi se je zamišljen kao serija kratkih dokumentarnih emisija, koji će za cilj imati da prikažu dan jednog mladog i uspešnog preduzetnika, a kroz to ujedno i suštinu njegovog poslovanja.
U prvoj fazi želeli bismo da posetimo 5 gradova, kako bismo prikazali različite uslove poslovanja, različite načine razmišljanja i svima dali jednake uslove da na najbolji način prikažu svoj biznis.
Glavni cilj je da mladim ljudima iz cele Srbije damo podjednaku šansu da njihovo poslovanje bude primećeno, ali i da im damo priliku da nam svet preduzetništva i sve potencijale i prepreke prenesu iz svog ugla.

Skockano detinjstvo

Marija Slavkovic Ristic

Moja ideja je da se opreme i formiraju Lego centri u predskolskim ustanovama u Kragujevcu.
Postoje dve predskolske ustanove:
"Djurdjevdan" - 7 vrtica
"Nada Naumovic" - 9 vrtica
Ideja je da se u svim vrticima oforme prostorije kao radionice koje bi bile opremljene Lego kockama i u kojima bi deca provodila svoje slobodno vreme predvidjeno za igru.
Ideja je nastala dosta ranije ali nije bilo finansijskih sredstava i da se realizuje. Vrtici u Kragujevcu su veoma lose opremljeni igrackama i priborom koji se moze koristiti za njihov kvalitetan i pravilan razvoj.
Zasto su bas Lego kocke vazne za decu?
Igranje Lego kockama deca razvijaju pre svega finu motoriku, sposobnost da se prave precizni pokreti rukom uz zadrzavanje dobre koordinacije izmedju oka i prstiju. Razvija se uzrastom i veoma je vazno da je u tom predskolskom uzrastu od 1.5 do 6 godina deca razviju.
Cilj je da deci stvorimo bolje uslove za rad i razvoj.

Trgomanija

Miloš Aperlić

Trgomanija je u najširem smislu rečeno kombinacija društvene mreže i personalizovanog e-commerce sajta. U užem smislu to je platforma koja će trgovinu, razmenu/prodaju/kupovinu stvari i usluga, podići na jedan daleko viši nivo od već postojećeg. Moram da napomenem da neki ovako sličan koncept ne postoji nigde u svetu. Zamislite samo jedan facebook gde su svi vlasnici profila tu iz istog razloga, a to je trgovina. Potencijal je zaista ogroman, i početna ideja je da se platforma bazira na region, a kasnije i na globalni nivo. Korisnicima su kroz platformu obezbedjeni svi aspekti društvene mreže (lajkovanje, komentarisanje, deljenje, dodvanje slika itd) kao i svi aspekti personalizovanog e-commerce sajta (postavljanje oglasa, bustovanje, obnova oglasa, pravljenje sopstvenih šopova itd) i još plus ukupno, za sada, 7 algoritama koji rešavaju postojeće problema korisnika i više od 40 funkcionalnosti koje će doprineti boljem, bržem i lakšem poslovanju naših korisnika...

Međunarodno obdanište

Anđela Stojković

Studenti volonteri iz inostranih zemalja dolaze u Kragujevac i rade na projektu sa decom iz vrtića. Cilj projekta jeste da deca od malena steknu sliku različitosti i poštovanja istog. Da nauče nešto više o kulturama tih studenata, druže se sa njima i samim tim razbiju predrasude koje možda imaju njihovi roditelji.

IT karijera za roditelja iz osetljivih grupa-Nova šansa

Centar za IT edukaciju

Cilj realizacije Projekta je obrazovanje samohranih roditelja i roditelja dece sa invaliditetom za obavljanje poslova IT programera,davanje psihosocijalne podrške polaznicama, njihovo zapošljavanje i podsticanje njihovog preduzetništva.
Takođe, cilj sprovođenja Projekta je ukazivanje na mogućnosti koje IT sektor pruža za opštedruštveni razvoj . Realizacija Projekta treba da ukaže i na načine i mogućnosti saradnje između različitih društvenih aktera na polju podsticanja zapošljavanja teže zapošljivih društvenih grupa i pojedinaca ili adekvatan nivo obrazovanja. Opšti društveni cilj sprovođenja Projekta jeste i osposobljavanje kadrova potrebnih IT sektoru što direktno doprinosi razvoju IT sektora i podsticanju investicija. Dalji cilj projekta je pospešivanje preduzetništva u oblasti IT što utiče na opšte društveni razvoj.

POBEDNIK: NE PRLJAJ! (UNDP obuka)

Aleksandra Stanković

Ideja projekta je nastavak pilot projekta Ekologičan, koji se pokazao veoma korisnim nakon implementacije. Ideja je da se osnovci 4. razreda, sa prostora Grada Niša (18 škola)kroz radionice (od edukativnog i praktičnog dela) informišu o zagađenju svoje okolone, značaju poštovanja i čuvanja životne sredine i značaju selektivnog odlaganja otpada, kao jednim od najboljih mehanizama za održivi razvoj . Nakon radionica škole učesnice bi bile opremljene kontejnerima za selektovno odlaganje otpada i spojene sa reciklažnim centrima. Na taj način bi škole vršile edukativnu ulogu i stvaranje dobrih navika kod dece, dale svoj doprinos zaštiti životne sredine i ujedno bi škole imale male novčane nadoknade od predaje otpada, a koja se pokazala izuzetno značajnom. Pored dece kao primarne ciljne grupe, skretanje pažnje biće usmereno i na lokalno stanovništvo kroz EKO akcije, koje se ralizuju na najprometnijim mestima, kao i razvoj biznisa reciklaže ILI organizacije muzičkog događaja za mlade-EKOfest

Mala škola kreativnosti - MŠK

Udruženje Cinema City

MŠK ima za cilj da srednjoškolcima, „odškrine“ vrata koja vode u uzbudljivi i dinamični svet kreativnih industrija i upozna ih sa mnoštvom mogućnosti za lični i profesionalni razvoj putem neformalnih edukacija. Mlade privlače kreativne industrije i savremena zanimanja, ali nisu informisani o samim profesijama, opcijama za školovanje i zapošljavanje. Kroz višedimenzionalnu strukturu projekta organizovaćemo edukacije iz raznih sfera kreativnih industrija, upoznavanje sa kulturnom scenom. Radićemo na profesionalnoj orijentaciji i razvoju publike kroz job shadow-ing, koncept živih biblioteka, posećivanje i tumačenje kulturnih sadržaja pod vođstvom vrhunskih profesionalaca. Podstaći ćemo mlade da istraže svoje afinitete, potencijale i aktivno se uključe u razvoj kulturnih događaja i projekata u svojoj zajednici. Već smo se družili i radili sa srednjoškolcima i verujemo da zaista možemo nekome promeniti život i podstaći mlade da ostvare svoje snove. Jer je važno da radiš ono što voliš!

Radio stanica "Klinika"

Aleksa Vujović

Zbog evidentnog nedostatka kvalitetnog portala za mlade ljude, odlučili smo da osnujemo sopstveni portal koji će biti lišen komercijalnih sadržaja i koji će promovisati urbanu i andergraund kulturu. “Medijski centar Klinika” je nevladina organizacija koja za cilj svoje delatnosti ima prvenstveno medijsko opismenjavanje mladih i pruzanje mogućnosti javnog izražavanja. Medijski centar prevashodno funkcionise preko online portala, po principu open source platforme, gde će svako ko želi kreativno i kritički da se izrazi, imati tu mogućnost. Naš projekat se realizuje u saradnji sa Kulturnim centrom LAB, koji se takođe bavi promocijom savremenih društvenih praksi, lokalnim društvenim aktivizmom i kritičkim promišljanjima mladih. Način na koji se dolazi do pomenutog cilja jeste upravo davanje prilike mladim ljudima da sami uređuju radio program i ostale sadržaje portala sa punom slobodom van konvencionalnih formi. Akcenat bi bio stavljen na saradnju sa lokalnim i regionalnim, mladim medijsk

Studenti zajednici - Students4Community

Vojin Jovičić

Naš cilj je pokretanje ketering preduzeća koje će pripremati jeftine obroke sa besplatnom dostavom na kućnu adresu starijih sugrađana. Pošto smo mi počeli kao studentski projekat, mi smo ga ograničili na teritoriju Sremskih Karlovaca, jer tamo imamo trenutno malu školsku kuhinju. Ideja je da se obezbedi oprema za proizvodnju, kako bismo mogli da se bavimo ovim aktivnostima na svakodnevnom nivou, a ne samo kroz pojedinačne akcije kao do sada. Kroz rad u našem društvenom preuzeću stičemo prva iskustva, a zbog niskih troškova proizvodnje, cena po jedinici obroka može da bude pristupačna našoj ciljnoj grupi, a to su stariji sugrađani. Na taj način smanjujemo i generacijski jaz između nas, a i na kraju krajeva, svi ćemo jednom ostariti, tako da se trudimo da se vodimo solidarnošću prema starijima i iskusnijima od nas, kojima je pomoć potrebna.

Šta Sve Mogu Da Budem

Filip Milenković

Platforma Šta Sve Mogu Da Budem pomaže korisnicima prilikom izbora zanimanja i životnog poziva.

U početnoj fazi platforma sadrži dva osnovna tipa informacija i celina:

1) Spisak zanimanja / poziva

Na osnovu zvanične liste dostupne u otvorenom formatu, ali i dopunskog, istraživackog rada, želimo da napravimo spisak svih zanimanja za koje mladi mogu da se opredele.

Ova celina sadrži:

> Spisak zanimanja
> Opise zanimanja
> Listu kompetencije potrebe za određena zanimanja

2) Putanja izbora

Putanja izbora predstavlja set konkretnih preporuka za učenje i usavršavanje koja vode do određenih zanimanja i poziva.

U ovom delu koristićemo setove otvorenih podataka Ministarstva obrazovanja, a deo će biti crowdsoursovan - zajednica korisnika moći ce da unosi konkretne preporuke: kurseva / fakulteta, bilo u Srbiji, inostranstvu ili online. Na taj način korisnici će pored odredišta imati i detaljne načine stizanja do njih.

Socijalna nega

Ana Ilić

Isključenost socijalno ugroženih, obolelih i dece bez roditeljskog staranja, kao i njihova diskriminacija u društvu je veoma prisutan problem čijem rešavanju trebamo posvetiti više pažnje. AIESEC Kragujevac organizuje ovaj projekat koji će njima omogućiti da dobiju znanja i veštine u multikulturalnom okruženju koje će im pomoći da povećaju svoje šanse, motivisati ih i pružiti im podršku. Sve to kroz radionice koje će trajati pet nedelja i koje su interaktivnog karaktera.
Tokom projekta se trudimo da se osobe koje su nam ciljna grupe što više socijalizuju, pričaju o svojim problemima i da zajedno nađemo rešenje ili način da im olakšamo i nakon završetka projekta. Na kraju projekta, želimo da vidimo decu i mlade sa kojima smo radili kao društveno aktivne osobe koje će pomagati drugima, školovati se i naći posao, bez obzira na poteškoće koje imaju.

ČitaOnline

Teodora Nićiforović

Cilj ideje jeste rešenje jednog problema sa kojima se studenti u našem okruženju susreću: prostor za rad i učenje kao i njegova prilagodjenost različitim potrebama. Na ideju smo došli nakon perioda odlazaka u Narodnu Biblioteku Srbije gde smo sate provodili čekajući u redu da u čitaonicu udjemo. Istraživanjem smo utvrdili da ne postoji dovoljno čitaonica i mesta u njima za sve studente u Beogradu, a ukoliko postoje one su uglavnom loše opremljene i sa lošim uslovima. Naša ideja je da studentima obezbedimo dodatan prostor za učenje i rad na fakultetskim obavezama, prilgodjen različitim tipovima ljudi (učenje u tišini,uz muziku,uz laptop,timski). 4 različita prostora na različitim lokacijama kao MVP projekat bi bila 4 kafića koja u toku dana loše posluju i mogu se pretvarati u čitaonice. Online deo odnosi se na mogućnost unapred rezervisanja svog mesta u čitaonici putem aplikacije/sajta, što sprečava stvaranje redova i nepotreban odlazak u čitaonicu u kojoj nema mesta.

"Od deponije do galerije"

Svetozar Jovičić

U želji da promovišemo eko kulturu kod dece školskog uzrasta osmislili smo kreativnu radionicu pod simboličnim nazivom "Od deponije do galerije". Deci donesemo razne reciklabine predmete koja pod rukovodstvom edukatora izrađuju ukrasne i upotrebne predmete, puštajući mašti na volju..Do izražaja dolazi maštovitost i kreativnost dece. Dečije radove izlažemo na izložbi koju posećuju roditelji,prijatelji i stanovnici mesta u kojem se nalazi škola.Mediji redovno izveštavaju o ovim dešavanjima. Poruka "čuvajte prirodu" koju deca šalju odraslima i deci na ovaj način je upečatljiva i dugo se prepričavaju. Utisci kao i fotografije dece i njihovih kreacija se šire internetom.Budi se svest o potrebi očuvanja životne sredine..

’Prevent’ - dodatak za kancelarijske, računarske i druge stolice, sedišta u vozilima (kao nezavisan ili njihov integralni deo) u funkciji prevencije i aktivnog tretmana deformiteta kičme

Nebojša Davidović

’Prevemt’ je namenski dizajniran i aktivno funkcionalan dodatak kancelarijskim, računarskim i drugim stolicama, odnosno u proizvodnom procesu kao njihov integralni deo. Na isti način, u planu je ugradnja u postojeća sedišta u automobilima i drugim vozilima, tj. njihova proizvodnja sa ’Preventom’ .
Nova, ovako dizajnirana sedišta se vizuelno ne bi razlikovakla od postojećih. Funkcionalnost ’Preventa’ je u preventivnom i aktivnom neutralisanju deformiteta kičme, kao ozbiljnog i rastućeg zdravstvenog problema.
Gotovo je izlišno govoriti o sve zastupoljenijem i neminovnijem računarskim radu, svih profesija i generacija za kućne i poslovne aktivnosti, video igre itd. Problemi deformiteta kičme su sve veći i oni će se tek vremenom reflektovati umanjenjem poslovnih sposobnosti i kvaliteta života. Spondiloza, diskopatija, kifoza, skolioza i sl. su ozbiljni zdravstveni problemi sa tendencijom pogoršanja koji zahtevaju duge tretmane, najčešće bez konačnog i/ili trajnog izlečenja.

JobStud app

Aleksandar Dašič

Mladi primarno koriste facebook i generalno telefon za pretragu. Želimo da kreiramo prvu aplikaciju za studentske i honorarne poslove u Srbiji. Lokacija odakle počinjemo razvoj JobStud-a je grad Beograd a zatim bi prešli i na ostale studentske centre. Studentski poslovi se sada pretražuju preko studentskih zadruga i ne nalaze se na jednom mestu. JobStud će približiti željene poslove mladima koji traže honorarne i privremene poslove uz mogućnost sortiranja i push notifikacija kao obaveštenja o novim poslovima u traženoj oblasti uz jednostavan način prijave.

Odradili smo mini istraživanje na uzorku od oko 200 studenata gde je 80% odgovorili da želi ovakvu aplikaciju, 18% da bi sačekali da se pusti live pa bi komentarisali i 2% da ne žele na ovaj način da traže posao.

Cilj nam je da mladi lakse, jednostavnije i uz bolji izbor dođu do željenog posla i tako zarade novac za svoje potrebe. JobStud će biti jedan manje izgovor pri traženju posla. Aplikacije za posao na dohvat ruke.

E-learning - Hospitality Management

Goran Ostojić

Reč je o tzv. Blended Learning Program-u, usmerenom ka neformalnom stručnom obrazovanju ugostiteljskih profesionalaca. Za one koji nisu baš iz "materije", reč je o kombinaciji e-learning alata za učenje na daljinu, i vežbi i treninga koji se realizuju uživo radi sticanja praktičnog iskustva. Za proteklih 10 godina bavljenja ugostiteljskom delatnošću (delom kao student i ugostiteljski radnik, a delom kroz nastavu i rad sa studentima), došao sam do zaključka da je problem u samim karakteristikama ugostiteljske privreden grane, koja je uglavnom sezonski orijentisana, i time utiče na prihode preduzeća, a onda i na primanja ugostiteljskih radnika. Sve to zajedno utiče na veliku fluktuaciju zaposlenih i na rano napuštanje obrazovanja, što kroz nekoliko godina, kod mladih pogotovo, dovodi do problema zapošljivosti, usled nedostatka znanja. Kasnije, nisu u stanju da se prilagode tržištu i da napreduju u skladu sa godina i radnim iskustvom. Ovaj problem se sprečava novim modelom obrazovanja.

muzika iz knjige priručnik za rock n roll

bajović ivan

Radi se o konceptu spajanja muzike i knjige, reč je o romanu priručnik za rock n roll koji u sebi ima 7 pesama a do sada su snimljene 3. Treba da se snimi audio izdanje knjige za slepe i slabovide a te pesme su sastavni deo toga. Za sada učestvuje u projektu reditelj Branko Radaković koji je snimio pesmu ljudi u belom, balkan revival i school bas koji su takodje snimili pesme po stihovima iz romana a da bi se kopletirao projekat potrebno je snimiti jos 4 pesme. Tu nam je potrebna vasa pomoc a sve u cilju snimanja audio knjige za slepe i slabovide.

PAP turbo X9

Djerdj Pap

potopiva turbina za mini elektrane ...
Inovacija se sastoji u tome da su lopatice SLOBODNE u uzvodnom smeru . Primenjiva i na plimu i oseku .
Pogodna za udaljena naselja a i u gradovima , osvetljenje uz reke i sl
Mogucnost povezivanja ( za vece ) potrosace .
Osnovna ideja moze se postici i sa
malim ulaganjima

Berza otpada

Ana Svilar

Berza otpada je jedinstvena baza sekundarnih sirovina industrija koje mogu biti ponuđene i otkupljene na jednom mestu, namenjena je onima koji otpad prave, doprinoseći živ.sredini.
Berza otpada je digitalna platforma koja ima pretežni cilj da obuhvati subjekte koji imaju nusproizvode, koji pa mogu biti sirovina drugom proizvodnom procesu. Namenjena je pre svega proizvođačima koji nemaju dovoljno sredstava da ulažu u nove procese ili tehnologije kako bi iskoristili takve otpade, odnosno nusproizvode. Takođe, ovakva jedinstvena berza obezbeđuje eventualne posledice neadekvatno lagerovanih otpada za koje ne postoji razvijeno tržište otkupa poput papirnog ili staklenog otpada. Platforma je u potpunosti osmišljena, ali digitalno nije izvedena, odnosno, nalazi se u početnoj fazi razvoja.
Ova platforma obuhvata manipulaciju otpada na takav način da bez dodatnih troškova transporta i skladištenja, poveže one koji otpade produciraju i one koji otpade iskorišćavaju, na jednostavan i efikasan

Podrška razvoja fizičkih potencijala dece i omladine

Bojan Međedović

Koncept predloga projekta bi se organizovao sa tendencijom da postane važno mesto za pružanje kvalitetnih usluga iz domena rekreacije i sporta. Ovakav koncept bi bio usmeren na svestrani razvoj mladih sportista, i prevencije i korekcije negativnih pojava koje se vezuju za sedentarni način života koji može biti uzrok nastanka hroničnih nezaraznih oboljenja. Glavni cilj predstavlja poboljšanje opšte fizičke i radne sposobnosti, razvoj fizičkih potencijala značajnih za određeni sport, i korekcija neuravnoteženog razvoja mladog sportiste.

Multimedijalne škola „Multimedjalnost kroz objektiv“.

Darko Ruzicic

Ideja je osmišljena kao inovativna interaktivna multimedijalna škola gde polaznici usvajaju znanja o fotografiji kao grani umetnosti. Cilj ideje jeste da se u novoosnovanoj školi kroz module o fotografiji, video-editingu, onlajn komunikaciji i društvenim mrežama, podigne interesovanje za fotografiju i fotografsko stvaralaštvo, razvije kreativnost, nauči razlikovati umetnost od šunda, socijalizaciji i timskom radu učesnika, razvijanje takmičarskog duha, da se da podrška zainteresovanima za dalje školovanje i profesionalnu orjentaciju.
Ideja je da se stvore ambijentelni uslovi kroz osnivanje kreativne škole za rad i obuku mladih za samostalno pravljenje fotografisanje, snimanje filmova i korišćenja društvenih mreža. Polaznici će imati priliku da kroz teorijsku i praktičnu obuku u Školi, budu osposobljeni za samostalno fotografisae i snimanje na terenu, pripremu i izradu fotografije i filma.
Po završetaku svake radionice organizovaće se zajednička fotografska izložba polaznika škole.

Pametni pešački prelazi - Zebright

Neven Tubić

Zebright je skup hardversko softverskog rešenja koji ima za cilj da preventivno deluje na bezbednost pešaka u saobraćaju. Sistem radi tako što detektuje pešakovu nameru o prelasku ulice. Čim pešak aktivira senzore, pešački prelaz osvetljava pešaka iz asfalta i čeka njegov prolazak. Pored osvetljavanja pešaka za šta je zadužen hardverski deo, softverski deo broji pešake i automobile u jedinici vremena, kao i buku i zagađenje. Ideja sa ovim prikupljenim podacima je dinamičko upravljanje semaforima, radi bolje dinamike rada istih.
CIlj jeste spasiti ljudski, odnosno život pešaka u saobraćaju. Trenutno testiramo prototip rešenja u krugu kompanije NELT, od kojih smo dobili dozvolu da besplatno instaliramo prototip radi testiranja.
Trenutno imamo zainteresovanost par gradova u okruženju uključujući i Beograd, a cilj nam je da do kraja ove godine isti postavimo u Gradu Beogradu.
Fotografije sistema, kao i video materijale možete pogledati na linku ispod:
http://bit.ly/2fYg0QV

Moje mesto

Nemanja Ilić

Večernji izlazak ili odlazak na popodnevnu kafu. Pitanje koje se uvek javlja tokom puta do mesta koje planiramo posetiti je “Da li će tamo biti slobodnog mesta ili je gužva?”. Naša ideja ima za cilj da reši upravo ovaj problem.
Naime, naš tim nudi sveobuhvatno rešenje koje bi pratilo stanje broja mušterija u ugostiteljskim objektima i predstavljalo ih krajnjim korisnicima na veoma jednostavan i intuitivan način, bilo putem web pregledača ili putem android aplikacije. Ovim putem bi se uklonilo bespotrebno nagađanje o slobodnim mestima u objektu i lutanje po gradu u potrazi za objektom koji bi mogao da nas ugosti.
Vlasnici ugostiteljskih objekata bi bili u mogućnosti da pored osnovnih informacija o objektu, ažuriraju trenutnu ponudu i promotivnu ponudu kao i događaje koje planiraju da organizuju i muziku koju puštaju na osnovu čega bi korisnici mogli lakše da odluče koji ih ugostiteljski objekti najviše zanimaju.

VR/AR SRBIJA

Milijana Komad

VR/AR Srbija je ustvari MR Aplikacija (Mixed reality) koja je pionirski projekat. Aplikacija je izuzetno sveobuhvatna u digitalnom domenu i može da pruži mnogo jačanju Srbije kao turističkog brenda na svetskom tržištu a svakako i da bude lider u novom MR (Mixed reality) marketinškom polju, naravno uz pravu podršku ..
Primarna namena aplikacije je da promoviše turizam u Srbiji; da upoznaje ljude sa kulturno istorijskim dobrom; da unapređuje i motiviše na turizam po manje poznatim lokacijama; uvođenje novih digitalnih formata u turističku ponudu.
Sekundarna primena je komercijalna kroz uvođenje hologramskih reklama i VR reklama u samu aplikaciju.
App treba da sadrži sledeće elemente:3D Mapu Srbije,VR/AR animacije istorijskih događaja na lokacijama, 360 lokacija real time, Geotagovanje, Object recognition, Notifikacije, Mapirane projekcije istorijskih događaja na zidovima i ulicama u gradovima i na turističkim lokacijama.

It za osobe od posebne vaznosti

Aleksandar Brankov

Projekat doprinosi kompletiranju i osavremenjavanju znanja nezaposlene omladine sa akcentom na osobe sa invaliditetom koje će omogućiti njihovo lakše afirmisanje na tržištu rada.Edukacijom i obukom ciljne grupe stiču iskustva racionalnog korišćenja svojih ljudskih i materijalnih resursa. Korisnici Projekta primenom stečenih znanja i veština postižu veći nivo znanja u najtraženijem sektoru, čime će osnažiti sopstvene upravljačke kapacitete i hrabro će krenuti u menadžerske poduhvate pokretanja sopstvenog posla ili ponude svojih znanja na tržištu rada. Ova obuka će omogućiti polaznicima kursa da istražujuiuče da vladaju nadrealnim tehnikama dizajniranja, razvoja softvera, upotre bedizajnerskih alata. U toku obuke polaznicima će biti predočene sve mogućnosti zapošljavanja koja se nude svima koji završe ovakve obuke, kao i preporuke i uputstva kako otpočeti rad od kuće putem online poslova.Nastava je zasnovana na praktičnim primerima, minimumu teorije i maksimumu prakse.